![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Mam skrypt logowania oparty na plikach tekstowych oraz sondę również opartą na plikach tekstowych. Gdy próbuje np. zalogować się, to dane nie przesyłają się, a na dole strony pojawia się taki błąd :
Cytat Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0 Od czego to zależy? Na localhoście jest OK. Ten post edytował mdnm 25.07.2008, 12:34:47 |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%)
|
Skrypt jest skopany - działa tylko wtedy gdy włączone jest register_globals. To znaczy używasz w nim:
,
oraz:
Więcej informacji w manualu. Możesz poprawić swój skrypt albo kombinować naokoło - twój wybór. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Niestety nie mam tutaj session_register ani session_unregister ani session_is_registered tylko
W logowaniu :
W sondzie :
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pokaż kompletny kod logowania, ogólnie cały kod, który powoduje ten błąd.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
Ten post edytował mdnm 25.07.2008, 13:29:25 |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%)
|
Coś mi zaczęło świtać w głowie...
Wyłącz register_globals na swoim serwerze. Jeśli nie masz dostępu do php.ini to utwórz plik .htaccess o treści: Kod php_value register_globals Off lub Kod php_flag register_globals Off Jeśli błąd nie zniknie to zostaje: Kod php_value session.bug_compat_warn Off lub Kod php_flag session.bug_compat_warn Off
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
MI pomogło wrzucenie w htaccess komendy
Tylko ze ostatnia linijka powoduje wyłączenie alertów i drukowania warningów, a nie usuwa problemu;/ -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:44 |