![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
gram sobie czasami w z kolegami turniej w piłkę i wpadłem na pomysł, że będe wyniki zamieszczał w necie. Niestety nie mam pomysłu jak napisać skrypt w którym będe mógł w tabeli wpisywać wyniki spotkań a potem automatycznie by mi się punkacja dodawała oraz strzelone i stracone bramki. Jak w takim wypadku zaprojektować baze danych ? Był bym wdzięczny za jakieś pomysły. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabela meczy
mecz_id | data_meczu | druzyna1 | druzyna2 | bramki1 | bramki2 tabela druzyn druzyna_id | nazwa | punkty | mecze | wygrane | remisy | porazki | bramki_strzelone | bramki stracone potem tylko funkcja obsługująca dany mecz: jednoczesnie dodanie wyniku meczu do tabeli meczy i edycja rekordow w tabeli druzyn. ja na szybko to zrobiłbym w ten sposób... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No takie coś by się sprawdziło przy jednym turnieju. A gdybym takie turnieje rozgrywał co często ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 22.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz zamieścić w bazie wiele turniejów, to proponuję następujące poprawki do tego, co kolega napisał powyżej:
a) utworzyć tabelę turnieje: id_turnieju|nazwa_turnieju ![]() c)do tabeli drużyny dołożyć kolumnę: id_turnieju |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:18 |