![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 15.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę mały skrypt w pliku index.php :
Plik ma za zadanie: - sprawdzić czy istnieje plik db.ini w katalogu config - -jeśli tak to przekierowuje na adres z maincore - -jeśli nie to przekierowuje na setup/1 - dzieli 'ścieżkę' umieszczając dane w tablicy gets - pierwsze pole jest nazwą pliku - sprawdza czy istnieje plik (maincore lub setup .action.php) w katalogu action - -jeśli nie to przekierowuje do error/1 - -jeśli tak to includuje ten plik - pliku db.ini nie ma - w katalogu action są pliki maincore, setup i error .action.php Po wejściu na stronę przekierowuje mnie od razu do pliku error. Jak wpiszę w adresie ręcznie setup/1 lub maincore to wyświetla mi ich zawartość (znaczy się to co ma wyświetlić). Czemu mi nie chce includować pliku setup ? Dodam, że usuwając:
wszystko działa normalnie PS Jak utworzę plik db.ini i jest ten kod co wyżej to ten sam błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 4 Dołączył: 31.07.2006 Skąd: Oława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja rada jest taka. Jeżeli coś Ci nie działa to zawsze wydrukuj sobie zmienne i warunki w pętlach. Może np coś być nie tak ze ścieżką do pliku ...action.php. Wydrukuj sobie, sprawdź poprawność, wcześniej obejmij header() komentarzem, żeby Cię od razu nie przekierowało i na pewno znajdziesz przyczynę. Pozdrawiam i życzę powodzenia :]
-------------------- ~ kim jest Ta, co mi w oczach zasadza takie drzewo? ~
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 15.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:26 |