![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat brzmi głupio ale nie wiem jak poradzić sobie z pewnym mykiem... Mianowicie tak sprawdzam czy link został wywołany 5 razy, jeśli tak, zostaje przekierowany:
na stronie przekierowany.php, chciałbym odczytać adres z jakiego linku trafił na tą stronę i robię to tak:
działa to dobrze do momentu odświeżenia strony, wtedy zmienna test2 ma wartość przekierowany.php a nie strony z której do niej się trafiło. Dlaczego odświeżam stronę? Jest na niej walidacja formularza. I teraz pytanie, można jakoś zapobiec nadpisaniu tej zmiennej przy odświeżeniu? Jak zapamiętać adres ze strony która została przekierowana? Ten post edytował !*! 24.07.2008, 11:53:16 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz sobie tą zmienną w sesji...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak skoro przy odświeżeniu sesja i tak się nadpisze.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dodaj sobie odpowiednie sprawdzacze... jejq... troche pomyślunku... :/
|
|
|
![]()
|
|
Tak wiem o tym nowotny... Tylko nie wiem jak mają wyglądać takie ify skoro za kazdym razem zmienna jest napisywana gdy jest wywoływany plik.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logika... -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
I sesja jest stała zaraz po przekierowaniu ponownie
wykonuję po poprawnym wpisaniu, tak aby gdy znowu wywoła sie nowy inny link 5 razy, zmieniała się sesja, ale coś nie wychodzi.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:03 |