![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zabieram się właśnie za walidację formularza w jQuery. Nie wychodzi mi jednak typowy przykład szkoleniowy, a mianowicie nie dochodzi do walidacji i formularz jest zawsze wysyłany. Czy ktoś wie na czym polega mój błąd/przeoczenie. Oto kawałek króciutkiego kodu (Czy wogóle ktoś z Was korzystał z jquery.form.js):
Biblioteki jquery.js i jquery.form.js implementuje prawidłowo. A może jest inny sposób walidacji form w jQuery... Chodzi o to, aby formularz nie został wysłany z błędnymi danymi... Piszcie, dzięki za pomoc Dopowiem jeszcze, że beforeSubmit ma nie doprowadzić do wysłania formularza, bo zwraca argument false, ale wyglada na to, ze skrypt nie wchodzi wogole w funkcje validateForm() (próbowalem z alertami)... Składnia jest zgodna z przykładem: http://jetlogs.org/2007/07/22/jquery-input...th-form-plugin/ Ten post edytował przemilke 23.07.2008, 21:41:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba jednak coś namieszałeś, bo mi jedynie po poprawkach kosmetycznych działa:
index.html
validate.js
Możesz to też śmiało załatwić sprawę bez dodatku jQuery Form:
Ten post edytował nexis 24.07.2008, 00:20:07 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 21:38 |