![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Velius-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Nie chodzi mi pewien skrypt i nie wiem co jest źle. Chodzi o skrypt komentarzy. Skrypt wygląda tak: CODE <? $DATADIR="data/"; $FORMAT="<TABLE WIDTH=100% cellspacing=0><TR BGCOLOR=#DDDDDD><TD>%imie% (%email%)</TD><TD ALIGN=RIGHT>%data%</TD></TR><TR><TD COLSPAN=2 BGCOLOR=#DDDDFF>%tekst%</TD></TR></TABLE>"; // -------------------------------------------------------- $commentID="a$commentID"; function displayComments() { global $commentID, $start, $DATADIR, $FORMAT; if(strstr($commentID, "/")) return; if(!file_exists($DATADIR.$commentID)) return; $file=fopen($DATADIR.$commentID, "r"); flock($file, 1); $i=0; while(!feof($file)) { $imie=chop(fgets($file, 1000)); $email=chop(fgets($file, 1000)); $data=chop(fgets($file, 1000)); $comment=chop(fgets($file, 100000)); if(feof($file)) break; $display=$FORMAT; if($email) $mailto="<A HREF=\"mailto:$email\">$email</A>"; else $mailto="Brak e-maila"; $display=str_replace("%imie%", $imie, $display); $display=str_replace("%email%", $mailto, $display); $display=str_replace("%data%", $data, $display); $display=str_replace("%tekst%", $comment, $display); echo($display); $i++; } flock($file, 3); fclose($file); } function displayForm() { global $REQUEST_URI, $commentID; $id=substr($commentID, 1); $len=strlen($REQUEST_URI)-strlen(strchr($REQUEST_URI, "?")); $url=substr($REQUEST_URI, 0, $len); ?> <FORM ACTION=<?=$url?> METHOD=POST> <INPUT TYPE=HIDDEN NAME=COMMENTACTION VALUE=add> <INPUT TYPE=HIDDEN NAME=commentID VALUE="<?=$id?>"> <TABLE> <TR><TD>Nick:</TD><TD><INPUT TYPE=TEXT NAME=f_imie SIZE=35></TD> <TR><TD>Email:</TD><TD><INPUT TYPE=TEXT NAME=f_email SIZE=35></TD> <TR><TD>Tre¶ć:</TD><TD><TEXTAREA NAME=f_tresc COLS=28 ROWS=7></TEXTAREA></TD> <TR><TD></TD><TD><INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="DODAJ KOMENTARZ"></TD></TR> </TABLE> </FORM> <? } if($COMMENTACTION=="add") { $file=fopen($DATADIR.$commentID, "a"); flock($file, 2); $f_tresc=str_replace("\n", "<BR>", $f_tresc); $f_tresc=str_replace("\r", "", $f_tresc); $f_imie=str_replace("\n", "<BR>", $f_imie); $f_imei=str_replace("\r", "", $f_imie); $f_email=str_replace("\n", "<BR>", $f_email); $f_email=str_replace("\r", "", $f_email); fputs($file, $f_imie); fputs($file, "\n"); fputs($file, $f_email); fputs($file, "\n"); fputs($file, date("H:i d-m-Y")); fputs($file, "\n"); fputs($file, $f_tresc); fputs($file, "\n"); flock($file, 3); fclose($file); } ?> Skrypt nie zapisuje komentarzy do folderu data do jakiegoś pliku, a pisało w readme że właśnie tak ma być. Ustawiłem wszystkie CHMODY. Nie wiem czy mój hosting obsługuje php3. Do pliku php, tam gdzie ma być wyświetlane okno z komentarzami trzeba było dodać daką linijkę: $commentID=1; include("kom.php3"); oraz taką: displayComments(); displayForm(); Komentarze się nie wyświetlają bo nie ma żadnych w folderze data, a do folderu data nic się nie zapisuje kiedy wypełniam pola. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:00 |