![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na początku mojego postu chciałbym stwierdzić, że temat nie do końca pasuje, ale nie wiedziałem jak to ująć. Chcę zrobić tak, żeby nikt nie mógł wejść na moją stronę jeśli ma otwartą inną konktetną np. jeśli mam otwartą w przeglądarce stronę ww.example.com to nie otworzy mi się www.example.pl tylko wyskoczy błąd. Da się tak zrobić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli mam otwartą w przeglądarce stronę ww.example.com to nie otworzy mi się www.example.pl tylko wyskoczy błąd. Da się tak zrobić? No nie żartuj sobie nawet. Gdzie tutaj aspekt bezpieczeństwa? Wyjątek stanowi przypadek, kiedy posiadasz obie domeny i wtedy jest to do zrobienia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jeden adres jest aliasem drugiego
tzn obydwa adresy wskazują dokładnie tą samą stronę to możesz zrobić tak: 1. Sprawdzasz czy jest utworzona zmienna sesji z informacją o adresie np $_SESSION['adres'] 2. Jeśli nie to tworzysz takie zmienną sesysjną $_SESSION['adres'] = $_SERVER['adres_url']; 3. Jeśli tak to porównujesz aktualny adres strony z tym co ma zapisane ciastko, jeśli te adresy nie sa równe to generujesz bład cos takiego
Ten post edytował php programmer 23.07.2008, 09:35:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |