Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP/JavaScript/Ajax] Jak wysłać dane bez strat?, Rozwiązane, teraz problem z FPDF'em :) - nie rozwiązany
Babcia@Stefa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, w czym mogę zakodować danę aby wysłać je ajaxem w taki sposób:

Kod
view_source('PHP_READ.php', 'jakisplik=tresc_pliku_wyslana_bez_strat', 'target_id')

Jak wyślę normalnie to połowa pliku się nie wyśle (jak będą znaki & lub = ), jak zakoduje w escape() to po stronie serwera nie mogę większości znaków odczytać, jak zakoduje w base64 to znaki htmla wywala (ucina najczęściej końcówki tagów, jak dodam jeszcze jedną końcówkę to usuwa całą zawartość wysyłaną, lub nie ucina końcówek tylko zamienia wszystko od jakiegoś tagu HTML w kwadraty, trójkąty itp.)

Po prostu jak jak zaszyfrować dane po stronie klienta aby odszyfrować bez stratnie po stronie serwera?

Nie nakrzyczę, nie zbluzgam jak będzie zła odpowiedź (podziękuję) tongue.gif (wiem że wielu się boi pisać bo myśli że źle napisze tongue.gif)

@edit
Ten problem już został rozwiązany, lecz w tym temacie napiszę jeszcze drugi, a dotyczy on FPDF'a oraz html2fpdf do generowania PDF'ów.

Gdy wrzucę treść:
  1. <title>paziek jesteś wielki !</title>
  2. </head>
  3. <center><b>paziek jesteś wielki :)</b></center>
  4. </body>
  5. </html>

Pokazuje mi:
Cytat
FPDF error: Undefined font: arialpl B

Na większości plików działa, szczególnie na pustych tekstowych smile.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa

Ten post edytował Babcia@Stefa 25.07.2008, 13:02:58

--------------------
Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:41