![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje może skrypt, który uploaduje obrazek i dodatkowo generuje jego miniaturkę i zapisuje ją na serwerze?
Tak jak na photobuckecie jest na przykład. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukam juz jakis czas czegos podobnego, mianowicie generowanie miniatury to raz ale ponadto przycinania wysylanego zdjecia i zmiany "wagi" pliku.
dla przykladu: chce wyslac foto z aparatu cyfrowego na serwer, no ale jak wiadomo srednio takie zdjecie bez oborobki ma po 3-4MB. nie dosc ze chce zmniejszyc jego wielokosc ale wyciac jeszcze z niego tylko interesujacy fragment (cos typu CROP photoshopa) wiem, ze jest cos takiego, nawet kiedys widzoalem gotowy skrypt wspolpracujacy z MySQL ale nie bylo mi to potrzebne w danym momencie wiec nawet nie pamietam gdzie to widzialem. jakby ktos pamietal, albo wpadl na to, gdzie takiego czegos szukac, bede bardzo wdzieczny, a za gotoca jeszcze wdzieczniejszy ![]() pozdrowionka Ten post edytował deejay3 22.07.2008, 18:47:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok
Pogrzebałem trochę i zrobiłem skrypt uploadu z generowaniem miniaturki na serwerze Potrzebny jest do tego ImageMagick (na home.pl jest) Skrypt ten działa na home.pl Nie wiem jak na innych Skrypt jest umieszczony w katalogu /upload w katalogu upload jest jeszcze podkatalog /pliki, który przechowuje zdjęcia
Ten post edytował sirostr 23.07.2008, 09:52:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:23 |