![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam sobie bazę:
Generuję panel admin i w formularzu do artykułów, do wyboru kategorii powstaje mi: A chciałbym: Bo po id ciężko coś wybrać... ja można to najlepiej zrobić? Symfony 1.1 -------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj w klasie Artcat magiczną metodę __toString() zwracającą nazwę kategorii.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 3 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: self::display() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak posortowac taka liste?
czy da sie to zrobic z poziomu generate.yml? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Może uważniej czytaj dokumentację?
Kod list
sort: [pole, asc|desc] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale raczej mu chodziło o to, czy można sortować rozwijalną listę select np. w akcji edit/create, a nie rekordów w akcji list. Ja nie wiem, bo nigdy nie miałem takiej potrzeby :]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 3 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: self::display() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@-=Peter=- o to mi właśnie chodziło
![]() wiem, że mógłbym to zrobić ręcznie manipulując w controler'u lub w templat'ach, a ale chciałbym w configu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:44 |