![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
A wiec chodzi mi o takie coś ze mam normalny link do jakiejś strony i ten link będzie aktywny aż przykładowo 5 fizycznie innych osób nie że ktoś kliknie 5razy w ten link tylko 5 innych osób kliknie w link i link przestaje działać. Co jest potrzebne żeby wykonać taki skrypt? Może jakoś zapisać do mysql, txt ile osób kliknęło i potem zablokować link jeżeli zapisana liczba kliknięć jest równa lub większa od 5? Proszę o poradę. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
przy kliknieciu w baze wrzucic id linka, ip klikajacego i ustawic mu ciastko (ktore bedzie sprawdzane przy klikaniu) ze juz kliknal, sprawdzasz czy nie ma 5 roznych ip przypisanych do danego linku i po sprawie (oczywiscie da sie to obejsc korzystajac z neo...)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz wprowadzić zapisywanie IP lub tego typu zabezpieczenie i jeśli klika to samo IP to nie liczy kolejnych kliknięć
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dodaj jeszcze ciasteczka i może sesje to ograniczy trochę neo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:52 |