![]() |
![]() |
-piotrekpiotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
WItam , mam takie problem :
Chodzi o to że dwa divy są ładnie wyświetlane obok siebie, ale tekst napis w prawej karcie jest wyświetlany w połowie tego diva . Nie wiem dlaczego tak się dzieje , wypróbowałem już chyba wszystkie sposoby z margin, text-align position itd. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak już korzystasz z CSS, to daruj sobie takie znaczniki jak <font>
2. Po co Ci: position: relative; ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na twoim miejscu zastosowałbym tabele a nie div-y łatwiej jest panować nad rozkładem elementów. na stronie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na twoim miejscu zastosowałbym tabele a nie div-y łatwiej jest panować nad rozkładem elementów. na stronie Ugryź się w język i wyłącz komputer zanim komukolwiek doradzisz taką bzdurę. Tabele są dla noobów, którzy nie potrafią napisać strony porządnie i zgodnie ze standardami. Jak sama nazwa wskazuje tabele służą do prezentowania danych tabelarycznych a nie do panowania nad rozkładem elementów na stronie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale za to nigdy się nic nie rozjedzie i jest niezależne od przeglądarki, jak używasz divów wystarczy że ktoś ma przeglądarkę ze słabą obsługą css'ów(np. przeglądarki mobilne) lub wyłączył css (np. na połączeniu przez GPRS żebu mu rysunków tła nie wyświetlało) i już mu się wszystko rozjeżdża tymczasem tabela zmieni co najwyżej proporcje ale się z miejsca nie ruszy. To samo się tyczy javascriptu.
Z resztą popatrz na źródło PHP Fussion Ten post edytował szogun1987 21.07.2008, 10:22:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP Fusion zdecydowanie nie powinno służyć jako przykład. Technicznie jest paskudne
![]() -piotrekpiotrek- napisz jeszcze raz, co chcesz dokładnie osiągnąć. Możesz nawet to rozrysować, bo nie opisałeś tego zbyt jasno... -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]()
|
|
A Mambo
![]() ![]() Ten post edytował szogun1987 21.07.2008, 10:34:15 |
|
|
![]()
|
|
A Mambo ![]() ![]() Jeśli chcesz to równaj w dół, ale szanuj innych i nie doradzaj im głupot... Mam wrażenie, że jesteś jednym z przypadków potwierdzających tezę, ze pisać strony każdy może choć nie każdy powinien. A już na pewno nie każdy powinien doradzać początkującym. Ten post edytował JoShiMa 23.07.2008, 08:06:21 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:04 |