![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dzisiaj kolejny problem, mam baze danych w ktorej jest 500.000 rekordow sklada zbudowana jest tak:
i wyszukuje przy pomocy like na title :
i poprostu serwer tego nie daje rady zrobić, strasznie zwalania strona jak ktoś czegoś szuka dodam ze w polu title jest okolo 20-100 znakow i index full-text raczej odpada bo nie mozna szukać wyrażeń mających 3 znaki. Nie mam pomyslu jak to rozwiazac, Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Powód edycji: Dodałem bbcode. Następnym razem zrób to sam. /webdicepl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedyś słyszałem duzo dobrego o tym sofcie http://www.sphinxsearch.com/ ale nie miałem okazji (bardziej czasu) potestowac tego. Moze przyda Ci sie.
Jeśli sie sprawdzi daj o tym znac na forum;) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety z tym sobie nie poradze nie wiem wogule jak to zainstalować, a nie ma jakiegoś innego sposobu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak :
Poczytaj o przykładowym zasotoswaniu tutaj, a tu o szczegółach. Pozdrawiam ps. pochwal się wynikami (czasem zwracania rezultatów przed i po). // sorry - niedoczytałem (dot. 3 znaków w szukanej frazie) Ten post edytował jastu 21.07.2008, 11:58:13 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Fulltext jest dobry z tym ze jak ktos bedzie chcial wyszukac np slowo atb to juz nie znajdzie bo jest za krotkie, dlatego szukam jakiegos innego rozwiazania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:36 |