![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje wyrzucić ze zmiennej znacznik <br>, Problem w tym, że możliwości jest bardzo dużo : funkcja usuwająca znczniki br
problem w tym, że funkcja str_replace() rozróżnia wielkosci liter i musiał bym robić multu linijek z tą funkcją z rónymi odmianami <br>. czy jest jakaś podobna funkcja, mniej wrażliwa na wielkośc liter, która działala by pod PHP4 ? P.S. Znalazłem chyba cos.. str_ireplace(), ale nie działa pod PHP4 Będe bardzo wdzięczny za podpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli sprawdziłbyś w manualu co napisali o str_replace, to znalazłbyś funkcję str_ireplace.
edit Nie zauważyłem, lub dopisałeś, że chodzi o funkcję pod PHP4. Nie ma czegoś takiego. Sam musisz sobie to napisać. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli sprawdziłbyś w manualu co napisali o str_replace, to znalazłbyś funkcję str_ireplace. Napisałem w pierwszej wiadomosći, że znalazlem ta funkcje, ale ona nie dziala w PHP4. Tak więc odpada |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - ale to usunie ci wszystkie znaczniki HTML, nie tylko BR
preg_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:01 |