![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od paru dni mam hosting w home.pl powoli robie tam swoją stronke ale generalnie jest już widoczna. I patrze w logi a tu w ciągu ostatnich dni, raz dziennie taki log: ..."GET /w00tw00t.at.ISC.SANS.DFind:) HTTP/1.1" 400 191 "" "" W googlach mało o tym jest ale z tego co wyczytałem to jakaś metoda wydobycia hasła ? Co to za atak ? Nie jest groźny ? -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, przyblokuj to z .htaccess. Po co masz się zastanawiać czy jest groźne czy nie.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam że odkopuje temat, ale myślę że nie ma sensu zakładać nowego.
Mam ten sam problem, w jaki sposób to zablokować w .htaccess? Ten pseudo atak jest przeprowadzany ze zmiennego IP. -------------------- Procesor: 2,4 GHz Dysk: 180 GB Ramy: 1538 MB Grafika: GeForce 256 MB |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem, w jaki sposób to zablokować w .htaccess? http://blamcast.net/articles/block-bots-ho...ban-ip-htaccess Ten pseudo atak jest przeprowadzany ze zmiennego IP. Wynajmij jasnowidza, który będzie odgadywał ip ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten pseudo atak to nie pseudo atak tylko zwykle subtelne skanowanie :-) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:03 |