![]() |
![]() |
-kalikuleczka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam...
Potrzebuje pomocy z napisaniem kodu pod stronę efekt jaki chciałabym uzyskać strona I nie potrafię tego ugryź... Pomoże ktoś? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty prosisz o gotowca?
Odwiedź http://www.kurshtml.boo.pl/css/wstep,szablon.html -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
-kalikuleczka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Było by miło.
Pokaże może do czego doszłam sama ![]()
i css do niego
Tylko teraz mi wytłumaczcie jak zawartość podzielić na 2 równe części. Chcę aby strona wyglądała i zachowywała się normalnie przy rozdzielczości większej niż 1024x768 Więc tworzenie div'ów i ułożenie ich za pomocą absolute nie wchodzi w rachubę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewnien co to znaczy, że strona będzie się zachowywała "normalnie". A co podzielenia diva to sprawa jest w miarę prosta i można zrobić to na kilka sposobów.
Ja proponuję wewnątrz "zawartosc" utworzyć dwa divy: zawartosc_lewy zawartosc_prawy Obydwu nadać "float:left" i ustalić szerokość w pikselach i procentach, a divowi stopka trzeba w css "clear:both" inaczej "zwartosc" będzie nachodziła na stopkę. Zadziałało? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:39 |