![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem (spowodowany zapewne moją niewiedzą):
Mam apache'a na linuxie i wpisując w przeglądarce /localhost/ idealnie wyświetla mi się strona i działają wszystkie przekierowania zdefiniowane w .htaccess, który jest w katalogu głównym. Natomiast gdy wpisuję adres serwera (znaczy mojego kompa w sieci lokalnej 192.168.0.190) to choć łączy się z serwerem i wyświetla listę plików, przekierowania nie działają. Czego nie rozumiem w działaniu .htaccess, że tak to wygląda? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linuksie.
Może pokażesz plik .htaccess? Wróżkami nie jesteśmy i ciężko określić problem bez jakichś konkretnych danych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo:
.htaccess Cytat RewriteEngine On RewriteRule .* /public/index.php httpd.conf Cytat LoadModule rewrite_module /usr/lib/apache2/modules/mod_rewrite.so NameVirtualHost 127.0.0.1:80 <VirtualHost 127.0.0.1:80> DocumentRoot /var/www/ ServerName costamcostam.pllll ServerAdmin admin@costamcostam <Directory "/var/www/"> Options Indexes FollowSymLinks AllowOverride All Order Allow,Deny Allow from all </Directory> </VirtualHost> Problem został rozwiązny. Można zamknąć temat. Ten post edytował Dycu 17.07.2008, 10:28:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:56 |