![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktokolwiek miał jakąkolwiek styczność z tym frameworkiem? [oczywiście w wersji dla PHP] Szukam obecnie jakiegoś rozwiązania IoC/AOP dla PHP i Seasar wydaje mi się dość ciekawym frameworkiem (mam chyba jakąś słabośc do konfiguracji w XML'u ![]() A może zna ktoś jakieś inne rozwiązania? Jakby kogoś temat zainteresował - http://www.seasar.org/en/index.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projekt martwy od 2 lat. Miłej zabawy w archeologa.
Bardzo ciężko o rozwiązania typu IoC/AOP dla PHP, ponieważ PHP nie posiada możliwości dzięki którym takie rozwiązania mają sens dla PHP. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś natknąłem się na Flow3 framework, który szeroko wykorzystuje programowanie aspektowe... na nim jest napisany system Typo3.
Ale to tylko taki strzał w ciemno, bo nigdy go nie używałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Flow3 wygląda dosyć interesująco jeżeli chodzi o AOP, chyba przyjże się temu projektowy bliżej. Dzięki za info
![]() Co do Seasar, to rzeczywiście przeoczyłem kwestię jego żywotności ![]() (...) ponieważ PHP nie posiada możliwości dzięki którym takie rozwiązania mają sens dla PHP. Mógłbyś rozwinąć myśl? Tzn. przypuszczalnie wiem o co chodzi, ale możliwe że zawsze czegoś nowego się dowiem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.05.2025 - 01:59 |