![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam....
Jestem początkujący w PHP robie stronę klasową i będę robił dziennik i chciałbym mieć łatwy dostęp do danych i chcę zrobić tona zasadzie: Plik: dane.php
i tak do 30 a później tam gdzie będę te dane potrzebował dam np:
Moje pytanie polega na tym czy to będzie dobre rozwiązanie czy lepiej się zacząć uczyć baz danych ![]() ![]() Ten post edytował krzychu0808 16.07.2008, 11:48:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna nie może zaczynać się od liczby
![]() Ja ze swojej strony proponowałabym jednak bazy - o wiele bardziej popularne i częściej używane niż operacje na plikach, poza tym aby zmienić rekordy nie trzeba edytować pliku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 167 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2004 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Jak już chcesz includować dane ze zmiennych, to zrób to na tablicy:
Do tak małego skryptu nie opłaca się używać bazy danych - chociaż jej obsługi możesz się nauczyć, przyda się może w przyszłości ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmmm chyba zacznę się uczyć bazy danych może uda mi się zrobić jakiś panel dla uczniów gdzie będą sobie zmieniać dane sami....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:17 |