![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witajcie mam kod, i chce dodać rekordy do mysql z słowami, ale napotkałem sie na problem bo gdyz polski znak wystapoi z zdaniu to automatycznie jest obcinane.
Oto kawałek kodu: Kod while ($kod = fscanf($f, "%[a-zA-Z0-9.Ą-Żą-ż []]")){ Nie wiem co jest zle, pomoże ktoś? -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ą-Ż w wyrażeniach regularnych nie oznacza "wszystkich polskich liter", tylko wszystkie znaki od Ą do Ż w danym kodowaniu.
Czyli np. dla windows-1250 dopasuje: Ą¦§¨©Ş«¬®Ż, a dla ISO możesz sobie sprawdzić tutaj: http://nl.ijs.si/gnusl/cee/charset.html A żeby było ciekawiej, to fscanf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nie rozpoznaje wyrażeń regularnych ![]() -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
czyli jak ma kod wyglądac?
-------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:59 |