![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam bardzo mało czasu na ukończenie pewnego projektu i nie mogę zrozumieć czemu tak się dzieje :
Przy logowaniu skrypt tworzy sesję: Kod if (!isset($_SESSION['inicjuj'])) { session_regenerate_id(); $_SESSION['inicjuj'] = true; $_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; } if($_SESSION['ip'] !== $_SERVER['REMOTE_ADDR']) { die('Próba przejecia sesji udaremniona!'); } $_SESSION['login'] = $_POST['nick']; $ip = $_SESSION['ip']; } I wszystko jest ok. Ale na kolejnej podstronie jest sprawdzenie : Kod if (empty($_SESSION['login']) || empty($_SESSION['ip'])) { echo "<script language = 'javascript'>window.location.href = 'error.php?e=4'</script>"; } I tu przekierunkowuje na error.php. session_start(); jest na początku skryptu. Proszę o szybką odpowiedź co może to powodować i jak temu zaradzić. Dodałem nową podstronę i za pierwszym razem wszystko było ok. Sesja działała. Ale jak wyłączyłem przeglądarkę to już wyskakuje błąd, że nie ma sesji. Czy może po sesji nie zostają jakieś śmieci ? Ten post edytował MFIPETER 15.07.2008, 21:53:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:26 |