![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Zwracałem się z tym pytaniem na innym forum ale prawdopodobnie jest to aż tak trudne że nie dostałem odpowiedzi. O co chodzi. Zrobiłem menu w javasrcipt które pojawia się po najechaniu na komórkę tabeli. Wygląda to tak <td onMouseOver="showmenu('<a href=strona.php>strona</a>...')"> I problem jest kiedy sesja jest aktywna. Bo do linka strona.php dodaje się znacznik PHPSESSID i zamyka to cudzysłowami. A wtedy one kolidują mi z cudzysłowami z onMouseOver. [xml:1:c3c6d5518d] <td onMouseOver="showmenu('<a href="strona.php?PHPSESSID=...">strona</a>...')"> [/xml:1:c3c6d5518d] Użyłem funkcji session_write_close(); Ale co jest najdziwniejsze funkcja ta wycina mi część tekstu który ją poprzedza. Oto przykład. [php:1:c3c6d5518d]<? echo('<td>ble ble ble</td><td>bla bla bla</td> '); session_write_close(); echo('dalszy tekst na stronie'); ?>[/php:1:c3c6d5518d] i jak teraz jak wyświetlimy źródło strony otrzymuje [xml:1:c3c6d5518d] <td>ble ble ble</td><td dalszy tekst na stronie [/xml:1:c3c6d5518d] Oczywiście "dalszy tekst" sie nie wyswietla ponieważ znajduje się w znaczniku <td> Dziwne co?? Podpowiedzcie prosze jak sie pozbyć "uszu" jakie sa automatycznie dodawane przez sesje -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy elementarnie: nie możesz przenosić sesji w ciasteczku
![]() -------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak...
[xml:1:68cff80d7b] <td onMouseOver="showmenu(' <a href=strona.php?PHPSESSID="..."> strona </a> ...')">[/xml:1:68cff80d7b] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Zacznijmy elementarnie: nie możesz przenosić sesji w ciasteczku
![]() Niestety nie wiem jak sie to robi. I czy to nie bedzie problemu dla użytkowników którzy maja cookie wylączone. Cytat Spróbuj tak...
Kod XML: <td onMouseOver="showmenu(' <a href=strona.php?PHPSESSID="..."> strona </a> ...')"> W takim przypadku i tak mi sie dodaje PHPSESSID. i wtedy przy linku mam dwa razy PHPSESSID probowalem kombinowac z session_write_close() i przed ta funkcja dodalem komentarz w html ktorego moze uciąc. I wszystko wygladalo ze jest dobrze. Ale przy ponownym wczytywaniu strony pojawia mi sie błąd Warning: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in /home5/tomek/lista.php on line 6 -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze cos takiego
[xml:1:35e02a69be]<td onMouseOver='showmenu(' <a href=strona.php> strona </a> ...')'> [/xml:1:35e02a69be] albo przerobic showmenu tak aby nie przekazywac textu jako parametr... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:25 |