![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie, bo nie wiem czy nie wpedze sie w slepa uliczke. Czy jak bede wyslal dane na serwer protokolem UDP poprzez port 80, to bede mogl te dane jakos zbierac poprzez skrypt php? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście standardowo jest TCP, dalsza odpowiedź dotyczy sytuacji w której piszesz własny serwer i klienta.
Wydaje mi się że nie powinieneś mieć problemu, rodzaj transmisji nie ma znaczenia jeżeli będziesz używał odpowiednich zapytań i obsługiwał odpowiednio odpowiedzi serwera (http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP). Tylko jest możliwość że pakiety nie dotrą do celu a Ty się o tym nie dowiesz i będziesz się doszukiwał błędu ![]() Ten post edytował Eqalizer 15.07.2008, 11:23:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie moge znalezc sposobu jak moge latwo poprzez skrypt php na serwerze sprawdzic czy wysylane ramki udp docieraja do niego. Prosze bardzo o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i obawiam się że nie znajdziesz UDP ma to do siebie że po drodze możesz coś stracić i w tym protokole nie ma mechanizmów odpowiadających czy wszystko dotarło i jest na właściwym miejscu
|
|
|
![]()
|
|
To wiem, ale zakladajac ze wszystko dotarlo itp.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdaję się że nie do końca rozumiem Twoje pytanie oraz że powinieneć przeczytać: CLIV. Socket Functions, tudzież fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Mam urzadzenie ktore wysyla swoja pozycje poprzez GPRS urzywajac UDP na 80 port mojego serwera. Chce aby ta pozycja byla wyswietlana w przegladarce. Licze sie z tym ze co jakis czas ramka moze nie dojsc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak trochę z innej beczki: mowa o urządzeniu GPS? bo interesuje się czymś takim by wysyłał sygnał o mojej pozycji i pokazywał na stronie...mógłbyś jakoś uchylić rąbka tajemnicy ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, urzadzenie oparte o modul GPS i modem GSM. Co konkretnie chcialbys wiedziec.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 07:14 |