![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam od dwoch dni dziwny problem. Posiadam na stronie prosciutki czytnik naglowkow rss z jednego bloga. Oto jego kod:
CODE <?php $xml = simplexml_load_file('http://costam.blogspot.com/rss.xml'); if (!$xml) echo '<h2>Blog tymczasowo niedostępny</h2>'; $item = $xml->channel->item; $counter = 0; if ($xml){ echo '<p class="desc">'; foreach ($item as $message){ if ($counter <3){ echo '<h4 class="naglowek">'; echo '<a target="_blank" href="'.$message->link.'">'.$message->title.'</h4></a>'; $counter++; } } echo '</p>'; }; ?> Po prostu pobiera mi 3 najnowsze naglowki. Zawsze dzialal bez zarzutu. Od niedzieli rano pojawia mi sie blad nastepujacej tresci: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in main.php on line 127 Co dziwne tylko i wylacznie na moim koncie hostingowym. (korzystam z hekko.pl) Jak uruchamiam ten skrypt na swoim lokalnym serwerze (WAMP) wszystko dziala tak jak trzeba. Blog siedzi na blogspot.com Czy ma ktos pomysl na to dlaczego nie da sie zaladowac tego kanalu albo co moze byc przyczyna ? Dzieki z gory za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może administrator serwera wyłączył opcje allow_url_fopen. Możesz to sprawdzić przez
Jeżeli opcja jest włączona sprawdź co się kryje po wywołaniu funkcji simplexml_load_file tym kawałkiem kodu w przypadku gdy konfiguracja nie uległa zmianie (co jest mało prawdopodobne), pobierz plik przez fsockopen. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:56 |