![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
mam taki skrypt kto ry dziala we frontpage a jak tylko wrzuce w przegladarke firefox nic go nie rusza, czemu tak sie dzieje??
Kod <script language='javascript'>
function podkategoria() { var a=document.getElementById('kat').value; document.getElementById('pod').innerHTML=a; } </script> <select name='kat' onClick='podkategoria()'> <option value='kategoria1'>kategoria1</option> <option value='kategoria2'>kategoria2</option> <option value='kategoria3'>kategoria3</option> </select> <span id='pod'></span> Ten post edytował jawka7 14.07.2008, 15:07:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze primo
- nie onclick tylko onChange Po drugie primo - nie tak sie odwołujemy do listy rozwijanej z poziomu JS Po trzecie primo ultimo - jeżeli dobrze zrozumiałem to ten kod powinnien mniej wiecej tak wyglądać P.s Jeżeli chcesz zacząć się bawić w JS to zainteresuj się jedną z wielu dostępnych bibliotek, a nie zasmiecasz sobie głowę czystym JS. Ten post edytował skowron-line 14.07.2008, 15:37:26 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
dzieki wielkie
![]() ![]() ok wszystko dziala pieknie we firefox, ale czemu mi teraz onchange nie dziala w ie?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo onchange jest zbugowane w IE.
Użyj combo onmousedown+onclick. Działa pod FF i Operą, powinno pod IE. Nie sprawdzę, bo musiałbym odpalać virtualną maszynę, a to mi zamula PC. Sprawdź i powiedz ![]()
Ten post edytował paziek 23.07.2008, 03:06:45 |
|
|
![]()
|
|
nie dziala nadal ;/ musze miec funkcje ktora odpala jakas funkcje w javascript po nacisnieciu na ktoras z opcji select orac po najechaniu na obrazek, mam onchange przy obrazku onclick przy select wszysttko dziala pieknie na firefox i na operze, ale ie nadal nic nie rusza ;/
nadal nie mam sposobu na te ie podpowiedzcie co moze byc nie tak;/ w ogule nie lapie onchange ani onclicka ;/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem skrypt.
Teraz działa pod IE oraz FF. Możesz też spróbować atrybutu onpropertychange, ale z tego co testowałem, to odpala się dwa razy przy zmianie wartości selecta. Czyli jeśli np. masz skrypt, który wysyła dane na serwer przy zmianie selekta, to raczej tego nie używaj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:47 |