![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam np artykuł jakiś w nim pisze:
Drodzy rodacy! Proszę DO PRACY to po zapisaniu do bazy danych, wyświetla mi się Drodzy rodacy! Proszę DO PRACY jak zrobić, aby zapisywał się tekst w tej formie, tzn formatował te znaki na znaki html i je zapisywał do mysql? Żeby tak samo było odzwierciedlone jak napisane ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jest pomiędzy DO a PRACY?
Tabluator(y) czy kilka spacji? Podejrzewam, że właśnie napakowałeś tam znaków białych. Jeśli tak to nie znasz podstaw HTML'a. Wszystkie znaki białe są niwelowane do jednej spacji. Chyba że wyświetlisz to w znaczniku <pre> lub nadasz elementowi, w którym to wyświetlasz styl: white-space: pre; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak, no chodzi mi np że jak pisze artykuł to czasem są wymagane akapity, opuszczenie wiersza <br /> itd. I o to mi chodzi konkretnie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj lepiej z narzędzia typu WYSIWYG.
Na przykład FCK Editor lub TinyMCE |
|
|
![]()
|
|
niestety na komercyjną witrynę to daje, a nie mam kasy żeby kupić licencje.
Prosiłbym jednak o pomoc nadal w formatowaniu tego tekstu, aby odzwierciedlić to samo później ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edytory FCK Editor oraz TinyMCE są darmowe, więc nie wymagają wykupienia licencji.
Przy wrzucaniu do bazy danych wystarczy użyć funkcji nl2br()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a jeśli chciałbyś tekst ponownie edytować to odwrotność:
lub
Ten post edytował nexis 14.07.2008, 16:22:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety na komercyjną witrynę to daje, a nie mam kasy żeby kupić licencje. No i? Narzędzia te możesz wykorzystywać w komercyjnych projektach.Prosiłbym jednak o pomoc nadal w formatowaniu tego tekstu, aby odzwierciedlić to samo później Podałem rozwiązanie wyżej + nl2br();
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:38 |