![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Skąd: Kamienna Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę tu gdyż ostatnio naszła mnie chęć na otworzenie sklepu internetowego, lecz nie wiem czy to jest tak do końca legalne i czy tak proste jak to piszą np: na cal.pl (płacisz 60zł jednorazowo i sprzedajesz) Przeczytałem ich regulaminy i nic nie wyczytałem na temat rejestracji sklepu jako firmy, opłatami w skarbówce i takie tam. Możecie mi powiedzieć czy jak zakładam taki sklep to obowiązują mnie jakieś składki, czy też opłaty roczne i tak dalej. Wiem że muszę kupić serwer i opcjonalnie domenę ale co dalej...? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. kwiateusz: Przepraszam, źle przeczytałem a raczej nie doczytałem. ![]() Ten post edytował Marcek190891 14.07.2008, 13:05:24 -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Z łaski swojej czytaj gdzie umieszczasz tematy
Przenosze na Komputery i oprogramowanie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprzedajesz -> masz dochody -> płacisz podatki.
Podobne tematy były już na forum. Proponuję poszukać. -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Skąd: Kamienna Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze, ale jakie to podatki, i gdzie trzeba zarejestrować taki sklep? Powinienem się udać do urzędu miasta, mieć ukończone 18 lat? Czy jak? Interesuje mnie bardziej sprecyzowana wypowiedź. Na pewno się przyda nie jednemu użytkownikowi taka pomoc (krok do przodu w stronę firmy).
Cytat Podobne tematy były już na forum. Proponuję poszukać. Może i są, lecz ja nie znalazłem pod szukanymi hasłami. Z góry dziękuję za wypowiedzi. -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słabo szukasz. Firmę chcesz zakładać a podstawowych informacji nie potrafisz znaleźć.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=74109 http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33325 http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...zej&spell=1 -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
Witam,
Dowiedziałem się co nie co na ten temat, lecz jednego nie wiem. Czy muszę opłacać Zus, wiem że zus się opłaca gdy ma się firmę ale taki sklep internetowy podlega pod firmę? -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jesli będziesz prowadził sprzedaz ciągła na ponad 3 tys zł rocznie to tak musisz założyć firmę, do tego za towar raczej rozlicza sie na podstawie faktur vat a bez firmy takich wystawiac nie mozesz
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
Ok Dzięki już wszystko wiem Pozdrawiam -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 15:12 |