![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z zapytaniem do bazy. Mam dwie tabele: Zdjęcia:
Komentarze:
Chciałbym wyciągnąć ostatnio komentowane zdjęcia na podstawie daty i czasu dodania komentarza. Zrobiłem takie zapytanie:
jednak pobiera mi ono zdjęcia w ten sposób że jesli zdjęcie ma kilka komentarzy to zostanie ono pobrane tyle razy ile ma komentarzy. Chciałbym aby pobierało mi 8 ostatnio komentowanych zdjęć, każde zdjęcia pobrane tylko raz niezależnie od tego ile ma komentarzy. Nie wiem jak sformułować takie zapytanie, prosze o pomoc. Ten post edytował krzysiek_raven 13.07.2008, 14:29:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś słowa kluczowego "DISTINCT" dla zdj.zdjID? Powinno zadziałać, chociaż nie testowałem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadziałało, dzięki
![]() Niestety jednak nie działa to zapytanie tak jak powinno:( Zdjęcia nie są sortowane według daty i czasu dodania tak żeby były od ostatnio dodanego komentarza:/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:35 |