![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dodać nową kolumne do tabeli?
niechodzi mi o tutorial phpm admina, tylko o zapytanie które dodaje kolumne do bazy -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Znasz taką wyszukiwarkę jak Google ![]() ![]() Wszystko masz choćby TUTAJ Najpierw pytaj googla, jeśli nie zechce odpowiedzieć zapytaj na forum ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki, znalazłem coś na webdiary, ale jakoś sie niemogłem tego doszukać
-------------------- :)
|
|
|
--Ja-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Przepraszam ze doczepiam sie do sterego tematu ale mam takie proste pytanie, Mam tabele z uzytkownikami w bazie danych z 2 kolumnami: Id i nazwa uzytkownika. Mam juz 30 uzytkownikow i chcialbym dodac im do profilu kolejna wartosc miasto. W tym celu probuje dodac nowa kolumne do tabeli z domyslna wartoscia 'brak' (bo nie wszystkim mam zamiar dodawac miejscowosc a nie chce zeby bylo puste) Skorzystalem z waszego kodu ale wywala mi taki blad CODE #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '"nazwatabeli" ADD "uzytkownik_miasto" TEXT brak' at line 1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj całe zapytanie. Nie zgubiłeś czasami jakiegoś apostrofu, i czy aby na pewno twoja tabela nazwa się "nazwatabeli"?
BTW: na przyszłość nie baw się w archeologa ![]() |
|
|
--JA-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zalozylem dopiero co konto ale nie moge zakladac tematow i mnie wylogowuje, niewazne.
Wszedlem w PHPmyAdmin do swojej bazy danych nastepnie w tabele jaka mnie interesuje o nazwie XXX nastepnie kliknelem w SQL i w konsoli wpisalem kod:
Wyskoczyl blad 1064 ktore zamiescilem w poprzednim poscie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
#1050 - Table 'XXX' already exists
|
|
|
![]()
|
|
Angielski nie jest wcale nie jest taki trudny. Tabela o takiej nazwie już istnieje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/blob.html -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Znam bardzo dobrze angielski i wiem co oznacza ten komunikat ale ty chyba nie przeczytales o co Was prosze.
Mam tabele z 2 kolumnami i juz istniejacymi rekordami. Chcialbym dodac do tej tabeli trzecia kolumne tak zeby istniejace juz rekordy i te ktore powstana pozniej mialy ta nowa kolumne. Jaki kod mam do tego uzyc? Te wczesniejsze wywalaly bledy ktore zalaczylem w swoich postach. Jeszcze raz prosz o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ALTER TABLE `aaa` ADD `bbb` INT NOT NULL AFTER `nazwa`
nie ma innego wyjścia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.05.2025 - 22:57 |