![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
natknąłem się na pewne zagadnienie. Otóż robię stronkę we flashu. Chodzi o to, że treść tej strony ma być edytowalna z poziomu CMS, poprzez jakiś edytor wizualny (typu FCKeditor, Tiny MCE itp) i później wczytywana jako HTML do flasha. Problem tylko z tym, że Flash (przynajmniej wersja 8) nie interpretuje wszystkich tagów i właściwości, np nie zadziała Kod <span style="color: #ff0000">coś</span> ale zadziała za to Kod <font color="#ff0000">coś</font> Oczywiście edytory WYSIWYG generują tę poprawna wersję. Przy różnorodności generowanych treści ich zamiana przez preg'i nie jest dla mnie rozwiązaniem. I teraz pytanie - czy jest jakiś edytor WYSIWYG, który generuje np. BBCode? Bo już nie wymagam, żeby generował HTML rozumiany przez Flash'a. A może jakaś wtyczka np. do Tiny MCE? Z góry dzięki za pomoc. [edit] Jeszcze mi się myślenie nie włączyło z rana. Co do BBCode: http://wiki.moxiecode.com/examples/tinymce..._example_14.php Ale pytanie o format podany wyżej pozostaje otwarte. Ten post edytował sowiq 12.07.2008, 10:47:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:40 |