Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MYSQL] formularz, wysyłanie danych, dane z jednego pola w fomularzu się nie zapisują w bazie
em-ba

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam formularz, w którym są różne pola input, select, textarea. Dane z formularza wysyłam do bazy danych. Problem tkwi w tym, że dane z pól input i select są normalnie dodawane do bazy, a ostatnie pole textarea o nazwie uwagi nie są dodawane.. Co robię źlę?? Wpisuje do pola uwagi jakieś byle co i sie nie wiem czy nie wysyła czy nie zapisuje... wiem tylko ze nie ma w bazie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) podczas gdy inne dane są normalnie dodawane

oto kod:
  1. <form action="zagad.php" method="POST">
  2. <fieldset>
  3. <div>
  4. <div>
  5. <label for="cos">cos:</label>
  6. <input id="cos" name="cos" class="text" type="text" maxlength="30" value="<?=$cos;?>" />
  7. </div>
  8. <div>
  9. <label for="uwagi">uwagi:</label>
  10. <textarea id="uwagi" name="text" class="text" cols="15" rows="5" onkeydown="zliczanie(this.form.text,this.form.iloscZnakow,75);" onkeyup="zliczanie(this.form.text,this.form.iloscZnakow,75);" value="<?=$uwagi;?>" /></textarea>
  11. </div>
  12. </div>
  13.  </fieldset>
  14. </form>
  15.  
  16.  
  17. <?php
  18. $pol = @mysql_connect ('localhost', 'root', 'krasnal') or die ("nie udało sie połączyć");
  19. mysql_select_db('xter') or die ("Nie mozna zlokalizowac bazy danych");
  20.  
  21. $qr = "INSERT INTO `zagad`(`cos`,`uwagi` )
  22.  VALUES('".$cos."', '')";
  23. $wyk = mysql_query ($qr) or die(mysql_error());

Ten post edytował em-ba 12.07.2008, 10:40:31
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:27