![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób pobrać tylko określone kolumny przy zapytaniu? Przez Criteria? Właśnie próbuje i to mi nic nie daje. Pobiera nadal wszystkie kolumny.
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, nie działa.
Pobieram to tak, najpierw jadę pierwszą tabelę User pobieram jeden rekord i jadę
I to w linii 16 generuje wieeelkie zapytanie z masą ilością kolumn, a ja potrzebuje jednej. -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Propel generuje metody, żeby pobierać wszystkie kolumny do obiektów, nie pojedyncze kolumny.
Wyjściem jest dodanie do criterii id usera. |
|
|
![]()
|
|
Nie wydaje mi się, żeby było to niewykonalne. Chyba by było bez sensu pobierać masę danych jeśli potrzebujesz tylko jedną kolumnę.
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hm, ale addSelectColumn od niczego chyba nie jest, fakt?
|
|
![]()
|
|
Jest od dodania kolumny do wybrania w zapytaniu. Wynika to z dokumentacji i z działania też. Sprawdziłeś kod który podałem? Zadziałało jak tego potrzebujesz?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jest od dodania kolumny do wybrania w zapytaniu No to powinno działać tak jak tego potrzebuje - nie działa. -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
A masz jakiś błąd albo coś nie tak?
Twoim sposobem nie da się tego zrobić. Zobacz sobie metode getUserDatas wygenerowana przez propela tam dodawane są za pomoca właśnie addSelectColumn wszystkie kolumny, ponieważ metoda getUserDatas ma zwrócić obiekty! Można jeszcze nadpisać metode getUserDatas. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Można jeszcze nadpisać metode getUserDatas. No tak, to będzie najlepsze rozwiązanie. Teraz mam inny problem. Jak pobieram coś w ten sposób
To mimo, że generuje dobre zapytanie to otrzymywane dane są zupełnie inne, kompletnie przekłamane.. A kiedy wykonuje sobie to zapytanie z poziomu phpmyadmina to jest wszystko ok. Czego może to być wina? Czy może to być wina tego, że tabele odwołujące się do tabeli User nie posiadają Primary Key ? Ten post edytował Balon 11.07.2008, 20:12:50 -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
Może te dane są przekłamane ze względu na kolumne na którą dodałeś. Chyba, że ten kawałek kodu już usunąłeś.
|
|
|
![]()
|
|
Jesteś po prostu świetny! Pomogłeś mi raz dwa, a ja problem mam raz dwa z głowy. Ogromny plus dla Ciebie kolego
![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:55 |