![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Mam taki problem. Zastosowałem dość skomplikowany skrypt z zakładkami. Modyfikowanie go byłoby wyjątkowo upierdliwe dlatego mam pytanie. Cyz jest możliwość zdublowania zjawiska onClick. Tzn. czy klikając na jeden element mogę spowodować jednoczesne 'kliknięcie' (wywołanie zjawiska kliknięcia) na innym. Może coś w stylu Onclick = document.xxx.onclick. Pomóżci Please . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że zachowanie przy zdarzeniu onclick jest już określone i nie chcesz go zmieniać? W takiej sytuacji można użyć addEventListener. Wygląda to tak:
Kod var x = document.getElementById('test'); Oczywiście tę anonimową funkcję (drugi argument) możesz zastąpić nazwą funkcji, która ma zostać wywołana.x.addEventListener("click", function() { alert('dwa'); }, false); Do tego musisz jeszcze doczytać sobie jaki jest odpowiednik addEventListener dla IE. Tego nie wiem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.attachEvent dla ie. Z tym, że w .attachEvent musisz dodawać do eventów przedrostek on (np. onclick), tak jak by to był atrybut HTMLowy.
No i event w IE różni się od tego w W3C, jeśli byś go do czegoś potrzebował. Również tutaj jest http://developer.mozilla.org/en/docs/DOM:e...t.dispatchEvent artykuł o tym, jak odpalać eventy bez klikania, może akurat to się przyda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:55 |