![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam !
...mam mały problem... pobieram dane z bazy MYSQL (z kolumny nazwiska) - przypisuje je do zmiennych ($nazwisko[x])..., na razie jest 10 rekordów (ale docelowa ma być znacznie wiecej)...wiec wyswietlam zmienne za pomocą instrukcji for: for ($i=1;$i<$10;$i++) { echo '<td>'; echo '<a href="home.php?strona=profil_osoby">'; echo $nazwisko[$i]; echo '</a>'; echo '</td>'; ...itd... ...po odpaleniu tego kodu, wychodzą mi zmienne jako link...a po klikniecie na jeden z linków przenosi mnie na strone profil_osoby.php... ...chcialbym aby na tej stronie w zależnosci od tego jaki link sie kliknelo wyswietlaly sie dane konkretnych osob... Jak to zrobić? pozdr PS Mam nadzieje ze jasno napisalem... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po najechaniu wyswietla sie taki link np:
localhost/home.php?strona=profil_osoby&osoba=Kowalski ...a moje pytanko...jak przeżucić Kowalski do zmiennej...tak by po kliknieciu na ten link i przezuceniu mnie do profil_osoby.php wyswietlalo mi sie to nazwisko (a pozniej to juz według nazwiska przeszukam baze mysql i dotre do innych danych)... a moze Kowalski przypisany został zmiennej $osoba?Tylko że wprowadzam taki kodzik i nic mi nie wyswietla... kod w pliku profil_osoby.php <?php echo $osoba; ?> pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dajesz tak np
w pliku profil_osoby.php
wyświetli Ci się zawartośc zmiennej nazwisko Ten post edytował matx132 11.07.2008, 17:31:07 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja do tego co napisał phpion dodałbym żebyś na początku skryptu podstawił pod $_GET['osoba'] zmienna $osoba łatwiej Ci będzie później się odwoływać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:29 |