![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe...
to nie jest problem na zasadzie, ze nie wiem jak sobie z tym poradzic... ale jest to wlasciwie ciekawostka i moje pytanie z niej wynika... w czym jest problem... jesli uzywam: header ("Location: blabla?xxx=sfhjdfsт") kluczowy jest OSTATNI znak w adresie... jesli jest to male rosyjskie "т" to ten znak sie nie wczytuje!?!... DLACZEGO TAK JEST? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czy ktos wie? pozdro Phoenix84 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
urlencode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
т = %26%231090%3B
Ten post edytował b4x 10.07.2008, 21:25:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niby tak... ale zastanawia mnie czemu inne znaki dzialaja, a ten nie... co on ma takiego szczegolnego w sobie, ze wlasnie on nie dziala...
![]() P.S. pisalem, ze to nie jest dla mnie problem, bo moge to obejsc na kilka sposobow... ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat co on ma takiego szczegolnego w sobie, ze wlasnie on nie dziala Zdaje mi się, że jakbyś w ff doinstalował odpowiedni pakiet językowy - by wyświetlało normalnie ![]() #edit w FF 3 normalnie mi wyświetla: т Ten post edytował b4x 10.07.2008, 21:29:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakto dlaczego nie dziala? przeciez nie mozna takiego znaku przekazywac w URLu wedlug standardu (czyli przegladarki nie maja obowiazku w sumie tego obslugiwac). to bardzo niedobry sposob prezkazywania (jako bezposrednio znak), dlatego wlasnie jest urlencode() i wlasnie tego powinienes uzywac:
Cytat(http://www.ietf.org/rfc/rfc1738.txt) Octets must be encoded if they have no corresponding graphic
character within the US-ASCII coded character set, if the use of the corresponding character is unsafe, or if the corresponding character is reserved for some other interpretation within the particular URL scheme. -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 07:28 |