![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwe aby hosta, usera i hasło do bazy zapisać w zmiennych?
![]() ...w pliku index.php mam taki kod: Kod <BR><?php </P> <P>$bazahost="localhost";<BR>$bazauser="root";<BR>$bazahaslo="xxx";<BR> a w pliku którym łlączę sie z baza mam: Kod <BR><?php<BR>$sql_conn = mysql_connect('localhost','root',$bazahaslo);<BR>mysql_select_db("liga")or die("Nie znaleziono bazy danych");<BR><BR>itd.<BR> i wyskakuje mi błąd Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) ...a jak wpisze haslo normalnie bez zmiennej to wszystko gra...(haslo wpisuje w apostrofach) Co robię nie tak... pozdr
Powód edycji: Poprawiłem tytuł. /webdicepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No da sie tak.Robisz nie tak,bo pewnie w pliku z którym się łączysz z bazą danych masz nie zadeklarowaną zmienną [
Pokaż cały kod pliku łączącym z bazą. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o poprawienie tytułu tematu, sam tag nie jest tytułem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki kamil pomogles mi naprowadzając mnie na właściwy tor...już sam doszedłem co robię nie tak...
...awebdicepl a ja wiem gdzie się temat porawia...jeżeli możesz to zrób to za mnie... dz pozdr // Robię to pierwszy i ostatni raz. Masz opcje edytuj więc z niej korzystaj. // ~webdicepl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:41 |