![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 9.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pisze program który za pomocą XSLT transformuje XML do XHTML-a. Dopóki wizja była taka, że zarówno CSS jak i Javascript będa w osobnych plikach wszystko było ok. Zmiany jednak nastąpiły i potrzebuje teraz zrobić, tak aby wszystko było w jednym pliku. Mój problem polega na tym, że zarówno w CSS jak i Javascript-cie występują takie znaki jak "<" czy ">". Przy transformacji ulegają one zmianie na "<" itd. Co zrobić żeby XSLT nie zamieniał mi tych znaczków ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
musisz w xslt dorzucic parametr no-escape czy jakos tak. Sorki, nie pamietam teraz dokladnie a szukac mi sie nie chce. Ale przynajmniej wiesz czego szukac
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 9.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne chodzi o: disable-output-escaping="yes". Niestety nie wiem czemu, ale ustawienie tego parametru w XSLT zapewnia tylko to że "<" zostaje przerobione na "<", natomiast nie działa na ">", a co za tym idzie ciągle brakuje mi ">"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro dziala na < to i na > musi. Moze coś źle ci sie wkłada? Napewno > są tak samo zapisane jak < ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie zrobiłem mały test. Wziałem XSLT w którym ustawiłem tego disable i wstawiłem tylko < i > do parsowania. No i faktycznie wszystko śmiga, obydwa się zamieniły. Tylko czemu w takim bądź razie w moim programie to nie chodzi
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:56 |