Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem ze znakami specjalnymi
Riotq

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

pisze program który za pomocą XSLT transformuje XML do XHTML-a. Dopóki wizja była taka, że zarówno CSS jak i Javascript będa w osobnych plikach wszystko było ok. Zmiany jednak nastąpiły i potrzebuje teraz zrobić, tak aby wszystko było w jednym pliku. Mój problem polega na tym, że zarówno w CSS jak i Javascript-cie występują takie znaki jak "<" czy ">". Przy transformacji ulegają one zmianie na "&lt;" itd. Co zrobić żeby XSLT nie zamieniał mi tych znaczków questionmark.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
nospor

Grupa: Moderatorzy

musisz w xslt dorzucic parametr no-escape czy jakos tak. Sorki, nie pamietam teraz dokladnie a szukac mi sie nie chce. Ale przynajmniej wiesz czego szukac winksmiley.jpg

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
Riotq

-----

Zapewne chodzi o: disable-output-escaping="yes". Niestety nie wiem czemu, ale ustawienie tego parametru w XSLT zapewnia tylko to że "&lt;" zostaje przerobione na "<", natomiast nie działa na "&gt;", a co za tym idzie ciągle brakuje mi ">" sad.gif
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

skoro dziala na < to i na > musi. Moze coś źle ci sie wkłada? Napewno > są tak samo zapisane jak < ?

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
Riotq

-----

Właśnie zrobiłem mały test. Wziałem XSLT w którym ustawiłem tego disable i wstawiłem tylko &lt; i &gt; do parsowania. No i faktycznie wszystko śmiga, obydwa się zamieniły. Tylko czemu w takim bądź razie w moim programie to nie chodzi questionmark.gif blink.gif Najwidoczniej musze mieć gdzieś jakiś głupi błąd. Dzieki za pomoc smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:56