![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Już chyba na wszystkie sposoby próbowałem zmieniać ten skrypt ,żeby znaleźć błąd - uprościłem go jak się tylko da; W firefoksie działa wszytko ok ale w IE jak zwykle nie - mało tego nie pokazuje ,żadnego błędu. Bardzo prosze o wszelkie sugestie co z tym zrobić; Moze podpowiecie tez jakis dobry debuger JS; Reasumujac ponizszy skrypt z wykorzystaniem prototype dziala bez problemu w FireFoksie ale w IE zatrzymuje sie na wyswietleniu alertu Ajax; dzieki za pomoc Kod function start()
{ url = 'load_modules.php', alert("ajax"); new Ajax.Request(url, { asynchronous:false, method: 'post', contentType: 'application/x-www-form-urlencoded', parameters: '', onSuccess:function(ab) { $("content").update("ok"); }, onComplete: function() { alert("complete"); }, onFailure: function() { alert("blad"); }, onLoading: function() { alert("loading"); } } ); alert("koniec"); } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed zmiennymi dodawaj var. For example:
Kod var url = 'load_modules.php', Jeśli nie pomoże to spróbuj wykorzystać do tego AdvAJAX. Niedawno miałem podobny problem z jQuery. Szukałem błędu w kodzie, a okazało się, że jQuery nie do końca wspiera AJAX dla IE. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki; zanim odpowiedziales przerobilem wszystko na advAjax; Niestety faktycznie prototype nie do końca dobrze działa w IE. Niby taka dobra biblioteka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Mimo wszystko dzieki za zainteresowanie;
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:31 |