![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem otóż od jakiegoś czasu zamiast strony głównej dostaję komunikat
Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/gothic/public_html/library/mysql.class.php on line 4 PHP5 jest na serwerze (.htaccess - wgrałem jeszcze raz, ale bez skutku), plik wgrałem jeszcze raz, sprawdziłem bazę danych i nie mogę znaleźć źródła błędu. Nic nie zmieniałem w plikach od dłuższego czasu. Co powoduje ten błąd? Tu jest phpinfo http://pass66.dizinc.com/~gothic/phpinfo.php -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
300 postów, a jeszcze się nie nauczyłeś, żeby pokazywać wadliwe fragmenty kodu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
library/mysql.class.php
index.php
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
AFAIR PHP 4.x nie pozwala na stosowanie public, private, protected. Własności klasy deklarowane są przy pomocy słowa kluczowego var.
Zalecam aktualizację serwera. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
słuszny wniosek - brak PHP5
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
słuszny wniosek - brak PHP5 No, ale Cytat AddType application/x-httpd-php5 .php w .htaccess załawiało sprawę ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
być może na twoim hostingu domyślnie skrypty PHP5 powinny mieć rozszerzenie .php5 ?
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O czym ty mówisz? Na serwerze masz php w wersji 4: "PHP Version 4.4.8" ( zgodnie z phpinfo() ) to niby skąd ma tam się wziaść v5?
Ten post edytował carbolymer 9.07.2008, 14:28:37 -------------------- Blog | plugin system by carbolymer
Residence: #php.pl @ IRCNet "Pralki powstały po to, aby kobiety też mogły programować" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś się zmieniło na serwerze i htaccess przestało działać. Poszukaj na stronie Twojego hostingu / zapytaj jak przełączyć wersję php.
No chyba że to Twój serwer ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
O czym ty mówisz? Na serwerze masz php w wersji 4: "PHP Version 4.4.8" ( zgodnie z phpinfo() ) to niby skąd ma tam się wziaść v5? ![]() Stąd myślałem, że mam 5 (screen z cPanelu) + miałem wgrane .htaccess i skrypt oparty na PHP5 działał, a teraz już nie działa. Coś się zmieniło na serwerze i htaccess przestało działać. Poszukaj na stronie Twojego hostingu / zapytaj jak przełączyć wersję php. No chyba że to Twój serwer ![]() Zapytałem sponsora czy coś się zmieniło, mam dostęp tylko do cPanelu, ale jakiś marny, bo mimo kombinowania w nim nie działa. -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Cytat O czym ty mówisz? Na serwerze masz php w wersji 4: "PHP Version 4.4.8" ( zgodnie z phpinfo() ) to niby skąd ma tam się wziaść v5? mówię dokładnie o tym, że wiele firm hostingowych nadal równolegle utrzymuje wsparcie dla PHP4 i PHP5. (i PHP4 może być odpalane domyślnie). jeżeli domyślnie skrypt z rozszerzeniem .php uruchamia proces PHP4 to w phpinfo() umieszczone w takim pliku zwróci informację o PHP4. a jeżeli wymogiem na korzystanie z PHP5 jest zastosowanie rozszerzenia .php5 (to tylko mój domysł, różne firmy różnie to konfigurują), to po umieszczeniu phpinfo() w pliku z rozszerzeniem .php5 uruchomi proces PHP 5 i zwróci odpowiednia wersję. najpierw wyjaśnij ze swoją firmą hostingową dwie podstawowe kwestie: 1. czy mają wsparcie PHP5 2. jeżeli tak, jak z niego korzystać a jeżeli nie to, to kolega scanner podał ci rozwiązanie ... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:30 |