![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tabele uzytkownicy oraz uzytkownicy dane... chcialbym pobrac id,data,login,imie z tabeli uzytkownicy oraz plec z tabeli uzytkownicy_dane. do tego w przedziale od 0 do 10. napisalem takie zapytanie:
i teraz niestety nei wiem dlaczego zwraca mi podwójnie... dla dwoch uzytkownikow mam 4 znalezione mozliwosci... dlaczego ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a nie prościej tak?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje się tak ponieważ, nie masz w tym zapytaniu relacji. Jak wygląda tabela użytkownicy_dane? Musisz zrobić kolejne WHERE w którym uzytkownicy.id = uzytkownicy_dane.uzytkownicy_id. Bo teraz to wyświetlasz nawet te dane użytkowników, które nie są do żadnego przypisane, wyświetlasz wszystko.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabela uzytkownicy_dane to pare komorek z danymi oraz z polem id ktore ma taka sama wartosc jak pole id w tabeli uzytkownicy...
po prostu potrzebuje pobrac 4 dane z tabeli uzytkownicy oraz jedna z tabeli uzytkownicy_dane w przedziale np. od id=1 do id=10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
połącz to co powiedział Ci strife i ja. albo podaj budowę tabel to coś pomyślimy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w ten sposób. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
teraz smiga
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:48 |