![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto skrypt wyszukiwarki:
I jak wyszukuje to wyniki wyglądają tak:
I chciałbym go zmodyfikować następująco: ponieważ mam podstrony includowane to chciałbym, żeby wyniki wyświetlały się w ten sposób:
czyli zamienić ścieżkę do pliku na: 1) adres 2) nazwę Dałoby radę takie coś w tym skrypcie zrobić? Ten post edytował jj09 7.07.2008, 21:18:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 20 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad 1
skrypt: Kod for ($i=0;$i<$ile;$i++) { echo "<br /><a href=\"".$sa[$i]."\">" . $sa[$i]. "</a>"; } zamień na: Kod for ($i=0;$i<$ile;$i++) { echo "<br /><a href=\"index.php?txt=".$sa[$i]."\">" . $sa[$i]. "</a>"; } ad 2 a skąd tą nazwę chcesz pobierać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fak...źle zapisałem jak miałby link wyglądać...już poprawione...więc link miałby być taki:
index.php?txt=home czyli oprócz dopisania "index.php?txt=" trzeba także wyciągnąć rozszerzenie...a nie bardzo wiem jak to zrobić;/ a nazwę możnaby jakoś zdefiniować w skrypcie bo nie mam dużo podstron |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 20 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to tamten kod zamień na taki:
Kod $tabl["home"]="Katalog domowy"; mysle ze sie domyslisz o co chodzi
$tabl["cv"]="Moje CV"; //i tak dalej for ($i=0;$i<$ile;$i++) {$doklej=substr($sa[$i], 0, strlen($sa[$i])-4); echo "<br /><a href=\"index.php?txt=".$doklej."\">" . $tabl[$doklej]. "</a>"; } Ten post edytował loganek 7.07.2008, 21:24:21 |
|
|
![]()
|
|
jasne, że wiem;)
szkoda tylko, że zapomniałem dodać sobie subskrypcji tego tematu(gdzieś w panelu można było ustawić, żeby wszystkie tematy w których odpowiem były automatycznie subskrybowane...tylko nie pamiętam gdzie?) i mi powiadomienia na maila nie przychodziły...i w tym czasie wymąciłem i skrypt wygląda tak:
chciałem jeszcze zrobić modyfikację, aby przeszukiwało tylko kod znajdujący się pomiędzy znacznikami <title></tile> i <body></body>: ten kod:
zastąpiłem:
No i teraz przeszukuje tylko stronę główną... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:49 |