![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze sobie klasę zamiany tekstu na BB code w w której mam metodę "Message":
Problem mam z parametrem "bbcode_autolink" w funkcji "Message" który powinien być poprawym wywołaniem funkcji w tej klasie. Warning: preg_replace_callback() [function.preg-replace-callback]: Requires argument 2, 'bbcode_autolink', to be a valid callback "\$this->bbcode_autolink" też nie działa. Jak można poprawie wywołać ta funkcję wewnątrz klasy tak żeby nazwę tej funkcji też można było umieścić wewnątrz tej samej klasy? Ten post edytował rafalp 7.07.2008, 15:59:23 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też nie działa ? ![]() -------------------- intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też nie działa ? ![]() Nie :/ Edit: Znalazłem sam rozwiązanie:
Może ktoś wytłumaczyć jak to się dzieje że stosujemy w tym przypadku" Array " prawie jak funkcję i wszystko działa? Ten post edytował rafalp 7.07.2008, 16:48:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem "prawie jak funkcje"? Jakoś musiałeś przekazać instancję klasy oraz nazwe metody :] Skąd niby program miałby wiedzieć jaki obiekt utworzyć i z jakimi parametrami?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytajcie manuala na przyszlosc, bo to w dziale podstawowych konstrukcji jest opisane. nie chce mi sie teraz szukac linka. prawidlowym odwolaniem do funkcji jest:
* nazwa funkcji. * pelna nazwa metody statycznej. * tablica dwuelementowa z nazwa klasy i nazwa metody statycznej. * tablica dwuelementowa z instancja klasi i nazwa metody. * funkcja stworzona przez wywolanie create_function(). to tak tylko w ramach wykladu, problem jak widac sam sie rozwiazal ![]() -edit- o, tutaj jest: http://www.php.net/manual/en/language.pseudo-types.php Ten post edytował wrzasq 7.07.2008, 22:14:30 -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:10 |