![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Lasowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem ;/
Chce przenosić wartość zmiennej między stronami np $zmienna która została ustalona na samym począdku formulażem ma zostać przenoszona między stronami takimi jak 'download' czy 'zdjęcia' można użyć dowolnej metody ale najlepiej w pasku adresu albo w ciasteczkach nie wiem kąpletnie jak sie za to zabrać ;/ proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Czyli co? Czego nie wiesz?
Zapisz te wartość jak zmienną sesyjną
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Lasowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie wiem ale postaram się lepiej objaśnić o co chodzi
Albo może raczej objaśnić jak mi to wytłumaczyć... chciał bym kod źrudłowy skryptu na stronie np 'zdjęcia' w tym kodzie $zmienna = 150; kiedy klikne na odsyłacz do strony np 'download' chce żeby $zmienna pobrała wartość zmiennej z pliku 'zdjęcia' Chciał bym kody skryptów obu stron |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz 2.wyjścia :
albo wysłać zmienną tablicą $_GET albo zapisać w sesji tak jak mówił Cysiaczek. Powiedz wogole co zrobiłeś w tym temacie,napisałeś wogole jakiś kod,próbowałeś zrobić to sam?? Myślisz że dostaniesz od razu gotowca i tylko go wstawisz.Chcesz prosze bardzo zapłać to ktoś ci to napisze,a nie że ty chcesz gotowca. Nie ma kolego tak łatwo w życiu. Poza tym były już tu tematy o przekazywaniu zmiennych,więc na ich podstawie,znając choć troche php napiszesz taki skrypt. Ten post edytował k_@_m_i_l 6.07.2008, 21:32:13 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przeczytałem to 20 razy, naprawdę 20! Dalej nie wiem o co chodzi, teraz nawet mniej.
![]() zdjecia.php
download.php
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:22 |