![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie,,,mam prosbę może ktoś prawdzić czy ten skrypt jest poprawny?
Baze udało mi sie utworzyc, tabele też ...ale wierszy z danymi dodac do tabeli nie mogę... Z góry dz i pozdr
Powód edycji: dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Następny.Nie wiesz do czego służa znaczniki php przy wstawianiu postu
![]() Po pierwsze to miejsce gdzie wpisujesz rekord do bazy spróbuj tak :
i dodaj mu to :
i podaj komunikat błędu. Ten post edytował k_@_m_i_l 6.07.2008, 20:53:28 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pole id posiada flagę auto_increment, wówczas wystarczy:
Oczywiście zakładając, że wszystkie pola są typu char lub varchar. Dla pól numerycznych nie ma potrzeby stosowania apostrofów/cudzysłowów (ba, jest to nawet zły nawyk bo nie każda baza danych robi konwersję typów pól automatycznie). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drobne poprawki w kodzie który zapodałeś tzn. cudzysłów z przed INSERT INTO przenisołem przed \ ... i znak \ przed ostatnim cudzysłowem wykasowałem (musiałem to zrobić bo jakieś błędy stale wychodziły)....
...odpaliłem i wyskoczyło: Udało się połączyć z serwerem! Udało się połączyć z bazą dancych! Wystąpił błąd : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\INSERT INTO `indy` (`id`, `nazwisko`, `imie`, `lata` , `liczba`) VALUES ('' at line 1 pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
czy taka forma zapytanie nie wydaje się bardziej przejrzysta?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Piotrooo89 napewno taka forma jest bardziej przejżysta, ale mógłby mi kotós powiedzieć dlaczego ten błąd mi wyskakuje...(post wyżej)...
i jak go ewnetualnie wyeliminować (prośzę tylko nie odsyłajcie mnie do angielsko języcznych stronek)... Może mam coś żle skonfigurowane? ![]() Wczoraj na przykład po usilnych próbach zapisania wiersza do tabeli... udało mi się... odczytać szło pienie wszystkie dane...a dziisaj rano włączam kompa...sprawdzam a tabela jest pusta? ![]() prosze o pomoc pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż schemat bazy danych,bo z tego błędu wynika że wstawiasz źle dane do bazy.
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:15 |