![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworzę formularz zamówienia i potwierdzenie. Zasada działania = formularz --> przejscie do pokazania faktury i możliwość wydrukowania przez zamawiającego --> przycisk akceptuj i wysłanie maila + potwierdzenie wysłania. Realizuję to za pomocą 3 plików (nie będę dawał całych opiszę zasadę działania zeby nie gmatwać) plik rezerwacja.php
przejscie do pliku fv.php
plik zamawiam.php
na końcu plik koniec wyswietla komunikat o poprawnej rejestracji. Całość działa do wysyłania maila, potem dochodzi mail bez zmiennych, jeśli zamienię wykonanywanie pliku zamiast fv.php na zamawiam.php w pierwszysm formularzu mail przychodzi poprawny. Jak to rozwiązać? Nie będę mogł skorzystać z bazy danych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu - z pliku fv.php w żaden sposób nie przekazujesz zmiennych pobranych POST-em z rezerwacja.php dalej.
Najprostsze rozwiązanie : w pliku fv.php dodaj : w ten sposób zmienne pobrane z rezerwacja.php będą w ukrytych polach przekazane dalej przez formularz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w przychodzących mailach pojawia sie
Dokonano rezerwacji online: Imie i nazwisko : $_POST[\'imie\'] $_POST[\'nazwisko\'] chyba ze coś namieszałem, ale raczej nie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj to zrobić tak :
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, mail przychodzi pusty.
Ubierałem to w rozne postacie zmiennych ale za kozdym razem wynik ten sam. Czytałem coś o sesjach, ale nie wiem jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
na sesjach możesz to zrobić tak
a odczytujesz tak samo tylko w 2 strone ![]() -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
A mogę,prosić o kawałek kodu nadpisanego do tego z góry.
Głownie modyfikowałem kody ktore juz miałem, nie do konca wiem jak to posklejac i czy zacząć od pierwszego pliku rezerwacja, czy tylko w ostatnim? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie lepiej zrobić wszystko w jednym pliku ?
ja bym to zrobił tak
Ten post edytował kallosz 6.07.2008, 12:42:26 -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chciałem zrobic formularz, ktory wysyła maila i wtedy wystawia FV, wtedy działa OK. Ale musi być na odwrót...
Wiec wysyłanie w jednym nie może być ![]() @ Kihol rozwiązanie bardzo dobre. Tak w końcu zrobiłem, Jedna modyfilacja nie:
bo to nie pobiera zmiennej, a: Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |