![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Oto moja galeria ---- Jest ona robiona na php,html'u,javie i xml'u. Niestety jak dla mojego wykladowcy jest ona zbyt uboga. Chcialbym zlikwidowac tego java scripta i zamiast tego zrobic otwieranie fotki w nowym okienku(tam bym dorobil do danej foktki komentarze i ocene zdjecia). Tylko niemoge sobie poradzic z tym aby kilkniete zdjecie otwieralo sie w nowym okienku. Moze ktos powiedziec jak to zrobic lub doradzic jak pobrac nazwe zdjecia ktore zostalo klikniete? Prosze o szybko odpowiedz. Oto kod ktory wyswietla klikniete zdjecie za pomoca lightboxa. echo '<a href="'. $cfg['zdjecia'].$listazdj[$i] . '" rel="lightbox" ' . 'title="'. $listazdj[$i] .'" target="_blank">'; Ten post edytował maryanoitaliano 13.07.2008, 12:30:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie mozesz otwierac ich np zdjecie.php?ktore=jakiesfoto.jpg i tam wczytywac foto i komentarze?
-------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale wlasnie niewiem jak pobrac nazwe kliknietego photo, a to w tym przypadku jest chyba niezbedne?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ten post edytował kallosz 5.07.2008, 16:54:19 -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
|
|
![]()
|
|
ok juz chyba wiem mniej wiecej o co chodzi.... a co dac w zdjecie.php zeby to dzialalo... dzieki za szybka pomoc
|
|
|
![]()
|
|
no jak co
![]() ![]() -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
|
|
![]()
|
|
ok o to mi wlasnie chodzilo;];];] to zaczynam prace z komentarzami.
Hm... zastanawialem sie jeszcze jak to zrobic zeby mi odpalalo ta fotke nie w nowej karcie, a w tej samej? WIELKIE DZIEKI ZA POMOC:] i sorry za glupie pytania;p |
|
|
![]()
|
|
target="_blank" << wywal alvo zamien na self
Ten post edytował kallosz 6.07.2008, 10:10:14 -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
|
|
![]()
|
|
Oki zrobilem komentarze, wszystko jest git, tylko dwa razy trzeba kliknac dodaj, zeby wyswietlilo komentarz, gdzie moze byc blad? Oto kod:
zdjecie.php
Powód edycji: dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie patrzyłem na kod,ale pewnie najpierw wyswietlasz dane na stronie,a później je aktualizujesz,a powinno byc na odwrót.
|
|
|
![]()
|
|
probuje zamieniac kolejnosc ale dalej cos jest nietak;/ moze jakiegos refresha dac?
bo jak odswiezam stronke to komentarz sie ladnie dodaje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj header(); po dodaniu komentarza (jako przekierowanie) setki razy było o tym
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok narazie to wyglada tak:
---- jak sie Wam podoba? dziekuje wszystkim za pomoc Ten post edytował maryanoitaliano 13.07.2008, 12:30:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 20 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poza tym linkem: http://tequila.aster.net.pl/galeria/zdjeci...);%3C/script%3E jest ok;p możesz to oczywiście poprawić w ten sposób, że do zdjecie.php dodajesz:
Kod $_GET["ktore"]=strip_tags($_GET["ktore"]);
-------------------- Impossible is nothing!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:13 |