![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dosyć prostą stronę w której wykorzystałem includowane menu:
Chcę utworzyć system, który umożliwiłby tworzenie/edycję/usuwanie podstron. System miałby spełniać następujące wymogi: :ballon: Tworzenie pliku wraz ze strukturą (aby podstrony były identyczne):
:ballon: przy tworzeniu nowego pliku...i tutaj są dwie opcje: 1) modyfikowany byłby index.php tzn.dodawana była by podstrona tak aby po utworzeniu mogła się includować oraz pojawiał się link do podstrony w menu 2) menu byłoby pentlą i podstrony miałyby nazwy np.liczbowe oraz link pojawiałby się w pliku, który wypisywał by strony z katalogu i odczytywał ich $txt_title :ballon: plik administracyjny można umieścić w katalogu np.admin, ale to nie byłoby konieczne No i tak...mam skrypt, który tworzy/edytuje/usuwa pliki, ale jest on bardzo prosty...tzn.nie ma możliwości o których napisałem...oto on:
Czy dałoby radę na podstawie tego skryptu taki system wykonać? Czy może są w sieci jakieś lepsze gotowce do czegoś takiego? -------------------- Life's Good
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamist tego switcha wybierającego podstronę, można by było użyć listy stron w xml-u lub yml, która była by edytowalna w php. I tu uniknąłbyćś modyfikacji pliku index.php. Zabardzo nie wiem dokładnie do czego dążysz, ale takie coś jest możliwe.
-------------------- Blog | plugin system by carbolymer
Residence: #php.pl @ IRCNet "Pralki powstały po to, aby kobiety też mogły programować" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:11 |