![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z racji tego, iż jest to mój pierwszy post na forum: Cześć i czołem ;]
Problem mam następujący: Powiedzmy, że istnieją dwie tablice: Kod Array ( [wartosc_a] => 10 [wartosc_c] => 9 [wartosc_d] => 6 [wartosc_b] => 6 ) i: Kod Array ( [wartosc_c] => 12 [wartosc_a] => 1 [wartosc_b] => 33 [wartosc_d] => 2 ) Mogą one mieć różne długości (np. w drugiej tablicy mógłby nie występować klucz [wartosc_a]). Skrypcik, którego potrzebuję powinien wyciągać z obu tablic wartości dla tych samych kluczy (klucze oczywiście nie powtarzają się w tablicy) i obliczyć jaki procent sumy obu wartości stanowi wartość z pierwszej tablicy. Jeśli nie istnieje odpowiednik klucza z drugiej tablicy - w pierwszej tablicy -> kontynuować skrypt dalej, jeśli nie ma go w drugiej tablicy (a jest w pierwszej) procentowa wartość = 100%. Starałem się opisać to najprościej jak potrafiłem, mam nadzieję, że pomożecie... mi już się wszystko miesza od tych tablic ![]() Z góry dzięki za wszelką pomoc! Ten post edytował panic1 5.07.2008, 18:41:17 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:15 |