![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem dość świeżym użytkownikiem ZF i mam problem przy dodawniu kontrolera. Do tej pory miałem tylko jeden kontoler (index) znajdujący się w IndexController.php w katalogu controllers. Próbuję dodać drugi kontroler wg. tego tutoriala i przy próbie użycia tego kontolera pojawia się błąd 404. Klasa nazywa się AuthController, plik nazywa się AuthController.php i jest w controllers (obok IndexController który działa poprawnie). Czy trzeba jeszcze coś wykonać aby można było używać kolejnego kontrolera? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy tym tutorialu masz całą paczkę do pobrania z gotowym efektem jaki uzyskasz pod koniec. Ściągnij i porównaj co robisz źle. Nie podałeś nic kodu, może wpisałeś coś literówką? Kod działa na pewno jaki tam jest podany.
Co do dodwania controllera nie potrzeba nic specjalnego, tworzysz controller w katalogu z controllerami i gotowe, po wpisaniu jego nazwy w url powinno działać lub wywali Ci jakiś błąd. Skoro pojawia się 404 więc myślę, że to kwestia literówki w nazwie controllera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie chodziło o literówkę lecz o grubszy problem ![]() ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:32 |