![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projekt jest jeszcze w fazie pisania, lecz oddaję już go do oceny. Ponieważ prace nad nim zbliżają się po woli ku końcu.
www.manga-lib.eu Ten post edytował k3nsei 4.07.2008, 13:43:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
pojawiają się jakieś błędy w validacji, niby pisze że valid ale błędy są. ale tak wizualnie wygląda całkiem całkiem. prostota jest mocną stroną tej strony (heh ale napisałem). przejrzyście czytelnie, ładne logo, no może oprócz tego linku (www.manga-lib.eu) jakoś mi to nie pasuje.
ocena 7/10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem parę błędów szablonach. Już jest valid.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, że jest walid nie znaczy, że kod jest ok. Dziwna kolejność w kodzie. Tak pomyślałem, zanim nie zobaczyłem drugiego nagłówka h1 a potem trzeciego, a potem...
![]() Poczytaj o nagłówkach hx i o kolejności w jakiej umieszczamy elementy na stronie. Tytuł powinien być jako pierwszy raczej potem treść główna. Wyświetl sobie stronkę bez styli a zrozumiesz o co mi chodzi. Szybko to popraw, bo nieładnie to będzie wyglądać w portfolio ![]() ![]() pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na mangę to takie trochę surowe. Manga kojarzy mi się z czymś bardziej kolorowym. A tu czernie i biele.
Popracuj trochę nas czcionkami, bo jest kiepsko. Poza tym to Powinno być w znaczniku <h1/>, jedynym na stronie. To co jest teraz w znacznikach <h1/> powinno być w <h2/> lub wyższych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szablon nie ja pisałem, będzie inny chodzi mi o ocenienie funkcjonalności strony.
Ma być prosta, łatwa w obsłudze i bezpieczna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o ocenienie funkcjonalności strony. Ma być prosta, łatwa w obsłudze i bezpieczna. To trzeba było od razu pisać... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A więc jak oceniacie funkcjonalność strony?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak:
Cytat Nie można zakończyć żądania - i tyle z oceny funkcjonalności Przejdź na stronę główną lub spróbuj znowu. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładki wyglądają prawie (o ile nie tak samo) jak te z wklej.org
![]() Na ocenę funkcjonalności jeszcze dużo za wcześnie; ale na pierwszy rzut oka - co ma działać, to działa. Btw. ładny layout, tyle, że kompletnie (moim zdaniem) nie pasuje do tematyki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 6 Dołączył: 17.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewygodny sposób przeglądania mangi on-line. Zrób może tak jak jest na onemanga czy bleachexile. Ludzie są już do tego przyzwyczajeni, a jak ktoś będzie chciał zalinkować konkretny obrazek (np. na forum) to wklei link do twojej strony z konkretnym obrazkiem, a nie link bezpośredni link do obrazka.
Dodatkowo wygodniej by było gdyby link do pobrania chaptera był na liście rozdziałów danej serii a nie obok każdej strony z danego rozdziału bo po co dawać 17 takich samych linków. |
|
|
![]()
|
|
Chciał bym abyście ponownie ocenili ta stronę w wersji nowej wersji. Kod php został przepisany całkowicie od nowa.
http://www.manga-lib.eu/news/page/1.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// OFFTOP
heh, może to nie chodzi o ocene ale zabawny kawałek kodu: "Największy zbiór mangi w sieci" Kod <select onchange="javascript:if (this.value){window.location=this.value;}" style="width: 250px;"><option value="">Wybierz Mangę...</option><option value="http://www.manga-lib.eu/manga/info/bleach.html">Bleach</option><option value="http://www.manga-lib.eu/manga/info/naruto.html">Naruto</option></select> // END OF OFFTOP -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Kod <select onchange="javascript:if (this.value){window.location=this.value;}" style="width: 250px;"><option value="">Wybierz Mangę...</option><option value="http://www.manga-lib.eu/manga/info/bleach.html">Bleach</option><option value="http://www.manga-lib.eu/manga/info/naruto.html">Naruto</option></select> CO jest nie tak z tym kodem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mu o to, że ten "Największy zbiór mangi w sieci" zawiera tylko 2 tytuły
![]() Co do kodu, podoba mi się ![]() ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
To są beta testy. Więc niby po co mam dodać więcej Mangi? Skupcie się nad kodem, funkcjonalnością i wyglądem serwisu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:22 |